PREDSJEDNIŠTVO DF

Komšić: Više ih je, jači su, koalicija više ne postoji

Objavljeno u kategoriji BiH na 04.06.2015 16:13:21

PREDSJEDNIŠTVO DF

Komšić: Više ih je, jači su, koalicija više ne postoji

Objavljeno u kategoriji BiH na 04.06.2015 16:13:21


Komšić: Koalicija više ne postoji

Pred početak sjednice Predsjednišva DF-a, Željko Komšić lider ove stranke kazao je da je pukla koalicija i da ne postoji više parlamentarna većina u Federaciji, piše Patria.

On je kazao da premijer Fadil Novalić više nema podršku DF-a, te da SDA i HDZ mogu napraviti novu većinu, a on ih poziva da to urade.

- Izetbegović je praktično pozvao Radončića putem televizje N1 da je spreman da se pomire, i tako dalje. Nama je to legitiman čin i mi ih nećemo u tome zaustavljati. To je završena priča, više ih je, jači su - istakao je Komšić.

Inače, na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine usvojena je Uredba o načinu imenovanja u javnim preduzećima, a čemu su se oštro protivili ministri iz Demokratske fronte, piše novinska agencija Patria.

Tako su ministri iz SDA i HDZ-a sa 13 glasova za preglasali tri ministra iz DF-a. Reuf Bajrović, ministar energetike i rudarstva nije bio na sjednici zbog obaveza.

Sada po novoj Uredbi imenovanja ljudi na ključne pozicije u javnim preduzećima više neće vršiti resorna ministarstva, kako je bilo do sada, već Vlada FBiH, u ovom slučaju HDZ BiH i SDA koji u svakom trenutku mogu preglasati trećeg koalicionog partnera DF.