Objavljeno u kategoriji BiH na 14.02.2018 16:16:05

Sjednica Predsjedništva: Ko će sve biti isključen iz SDA

Sjednica Predsjedništva: Ko će sve biti isključen iz SDA

Objavljeno u kategoriji BiH na 14.02.2018 16:16:05

Zvizdić i Izetbegović dolaze na sjednicu (Foto: Patria)

SARAJEVO, (Patria) - U centrali Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu počela je sjednica Predsjedništva te stranke. Nezvanično, osim aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini na sjednici će biti govora i o stanju u općinskim, kantonalnim i gradskim odborima SDA.

Na sjednicu Predsjedništva SDA kasnio je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asim Sarajlić, zbog ranijeg sastanka Izvršnog odbora KO SDA, na kojem je donesen zaključak da će biti pokrenuta procedura za smjenu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, kao i odluka o njegovom isključenju iz stranke.

- IO KO SDA donio je odluku da pokreće smjenu premijera Elmedina Konakovića te je doneseno i niz odluka o isključenja naših dojučerašnjih članova koji su već napustili Kantonalnu skupštinu KS. Mi ćemo svakako o ovoj temi razgovarati i s našim partnerima jer smjena premijera znači i smjena Vlade. Mi nećemo dozvoliti da Kanton prestane živjeti, moramo naći model da sve i dalje funkcionira, ali ne može se niko ponašati "don kihotovski" i vikati "držite lopova". Ja sam svakako za borbu protiv korupcije, vi i sami znate da ja imam jedan sudski proces i ja vjerujem u pravnu državu i zbog toga kažem da pravosudni organi trebaju da rade svoj posao. Makar SDA nije imala problema s tim, ni kad je riječ o smjenama kojih je već bilo - kazao je Sarajlić. 

On će ovaj zaključak prezentirati na sjednici Predsjedništva SDA. 

Procedura isključenja iz stranke bit će pokrenuta i za Kemala Ademovića, Mirzu Selimbegovića i Elvedina Okerića, kao i Nermina Muzura i Tarika Stambolića koji su se pridružili Konakoviću, nakon što je Konaković objavio da napušta SDA. 

Nakon sjednice Predsjedništva SDA bit će održana press konferencija na kojoj će biti saopćeni zaključci.