Objavljeno u kategoriji BiH na 14.02.2018 18:30:00

Čavara o odnosima koalicionih partnera: Sukob nam svima šteti

Čavara o odnosima koalicionih partnera: Sukob nam svima šteti

Objavljeno u kategoriji BiH na 14.02.2018 18:30:00

Sastanak sa Čavarom (Foto: Patria)

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak s premijerom i zamjenicima premijeraa Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem, Jelkom Milićević, ministricom finansija i Veskom Drljačom, ministrom rada i socijalne politike.

Čavara je kazao da su na današnjem sastanku razmatrane mogućnosti prevazilaženja trenutne krize u radu Vlade Federacije BiH i pronalaska rješenja za probleme za koje partneri u federalnoj vlasti predlažu različite načine rješavanja.

- Očito je da postoji niz neriješenih pitanja na koja partneri u vlasti gledaju na različite načine. Kako bi to rješavali, smatram da se trebaju vratiti u zonu dogovora i razgovora, a ne u zonu sukoba. Sukob će zasigurno naštetiti svima nama, prvenstveno onima koji imaju odgovornost vođenja i obnašanja određenih dužnosti u vlasti u Federaciji BiH i zasigurno će se odraziti na svakog stanovnika Federacije BiH.

Prema tome, nije samo pitanje izbora i imenovanja ravnatelja Porezne uprave Federacije BiH, koje je izazvalo prekid sjednice Vlade Federacije BiH, jedino neriješeno pitanje. Možda je to samo kap koja je prelila čašu kad su u pitanju odnosi među partnerima u federalnoj vlasti te treba tražiti rješenja za mnoga pitanja koja su i ranije isticana, kao što je pitanje Razvojne banke, Federalne uprave policije, imenovanja vršitelja dužnosti i svega ostalog što opterećuje odnose - kazao je Čavara.