BEOGRAD

Bh. kuhar Hamid Hadžić osvojio nagradu Vitez kulinarstva JI Evrope

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 10.03.2015 16:53:53

BEOGRAD

Bh. kuhar Hamid Hadžić osvojio nagradu Vitez kulinarstva JI Evrope

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 10.03.2015 16:53:53


hadžić

Sarajevskom kuharu Hamidu Hadžiću pripala je nagrada Internationalni Vitez kulinarstva Jugoistočne Evrope na nedavno održanoj manifestaciji u Beogradu, koju je organizirao Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN International, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Ovo je za mene veliko priznanje. Do sada sam osvojio brojne nagrade ne samo u BiH, nego i u Evropi, ali ova ima posebnu težinu – kaže Hamid Hadžić, član udruženja gastronoma “Bh. gastro kutak” i šef kuhinje hotela “Holiday”.

U sklopu akcije, Međunarodna turistička patrola SACEN International je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje poput Turske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Tunisa, Malte i Grčke, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Proglašeni su pobjednici u 14 kategorija, a dodijeljena su i dva specijalna priznanja. Prema riječima predsjednika SACEN International-a, Dragana Gligorijevića, poštovano je strogo pravilo da se ocjenjuju rezultati od prošle godine, ilustrujući to kineskom izrekom da „nije važno koliko ste vi nekada mogli da trčite, nego koliko sada možete“.